Не поспішайте братися за прибирання: ось прості способи, як швидко очистити місце, де розбилося яйце.
Навіть найкваліфікованіші кухарі іноді стикаються з курйозами. Наприклад, під час готування яйце може випадково вислизнути і розбитися.
Звісно, після падіння з висоти, ніжна шкаралупа тріскається, а жовток та білок розтікаються по поверхні неприємною слизькою калюжею.
Багато кухарів миттєво намагаються скористатися ганчіркою, серветкою або губкою. Але це зовсім не найкращий підхід. Ваша спроба зібрати цю в'язку масу може призвести до її розмазування по підлозі чи стільниці, що ускладнить ситуацію.
Натомість, кажуть фахівці, слід проявити кмітливість і взяти продукт, який завжди є під рукою на кухні.
Йдеться про звичайнісіньку кухонну сіль. Тут неважливо, чи вона буде дрібною, чи великою. Головне ретельно насипати спецію просто на розбите яйце.
Тепер ви можете на деякий час забути про пляму — приблизно на 10-15 хвилин. За цей період сіль повністю розкладе білкову структуру та вбереться у вологу. В результаті матеріал стане значно густішим і твердішим, що полегшить його видалення з поверхні за допомогою паперового рушника, залишаючи після себе чистоту.