Чи варто промивати м'ясо перед приготуванням: чому це не рекомендується - Здоров'я 24


Згідно з інформацією від кухаря Олексія Огородніка, ресурс "Здоров'я 24" виділяє три ключові причини, чому не рекомендується мити м'ясо.

Огляньте також Топові та найменш ефективні напої для зниження ваги.

Важливо. Попри те, що курку дуже легко готувати, її потрібно правильно обробляти перед тим як варити, смажити чи запікати. Адже вона може містити небезпечні хвороботворні бактерії.

Не варто вважати, що промивання м'яса допоможе позбутися бактерій. Всі мікроорганізми знищуються лише під час термічної обробки. Тому, замість того щоб займатися тривалим миттям, краще звернути увагу на дотримання правильного температурного режиму. Для курячого філе це приблизно 75 градусів всередині.

Наступний аргумент стосується смакових властивостей м'яса. Якщо ви помиєте його перед готуванням, це може негативно вплинути на його смак. Адже в м'ясі є власні соки, які відповідають за насиченість смаку. Ви їх просто змиєте і це вплине на якість курочки.

Курятину не варто мити перед приготуванням / Фото unsplash

При обсмажуванні м'ясо не отримає якісну скоринку, адже спочатку буде випаровуватися вода. Це може зробити м'ясо вареним, а не смаженим. Перед маринуванням та приготуванням м'ясо слід навпаки просушити.

Related posts