Чому насіння гарбуза є корисним і як його правильно вживати: рекомендації від фахівців.
Гарбузове насіння можна їсти як без нічого, так і додаючи його до різних страв.
Гарбуз є чудовим джерелом білка, клітковини, корисних жирів та мінералів, таких як магній та фосфор. Водночас гарбузове насіння має корисні рослинні сполуки, а саме фітостероли та поліфеноли, які можуть сприяти загальному покращенню здоров'я, пише health, посилаючись на дослідження.
Дослідження свідчать про те, що насіння гарбуза є важливим елементом збалансованого харчування. Крім того, воно може сприяти зменшенню ризику розвитку серцево-судинних захворювань, ймовірно, завдяки їхньому позитивному впливу на рівень ліпідів у крові.
Окрім цього, насіння гарбуза вивчалося також у різних інших контекстах. Наприклад, розглядається його потенційна роль у профілактиці раку, лікуванні нейродегенеративних захворювань та боротьбі з діабетом другого типу. Однак для підтвердження цих ефектів необхідно провести більше досліджень. Крім того, насіння гарбуза є відмінним джерелом корисних жирів.
На думку фахівців, незалежно від вашого уподобання – цілісного чи подрібненого насіння – обидва варіанти є поживними, оскільки в них міститься велика кількість білків, корисних жирів та різноманітних мінералів.
Смаження насіння підкреслює його горіховий смак і надає йому приємної хрусткості. Крім того, під час процесу обсмажування можна експериментувати з різними спеціями, що зробить його ще смачнішим для перекусів.
Цим насінням можна насолоджуватися самостійно, але якщо ви бажаєте спробувати його в комбінації з іншими продуктами, фахівці рекомендують:
Науковці нещодавно виявили численні вигоди вживання гранатів. Експерти зазначають, що цей фрукт часто класифікують як "суперфуд" через його численні позитивні впливи на організм.
Також було названо продукти, які мають найбільше вітаміну B12. Відомо, що рекомендована добова норма B12 становить 2,4 мікрограма (мкг) для дорослих, 2,6 мкг для вагітних і 2,8 мкг для жінок, які годують грудьми. За словами експертів, найбільше цього вітаміну міститься переважно в морепродуктах.