Чому котлети руйнуються на сковороді: одна поширена помилка, яку допускають кухарі.
Як насправді потрібно смажити котлети
Маленькі тонкощі приготування мають великий вплив на смак страв. Ми розповідали, що варто покласти в деруни замість борошна. Тепер розповімо, кому котлети можуть розвалюватися просто на сковороді.
Однією з найбільш розповсюджених причин є надмірне перевертання. Про це докладно інформує "Телеграф".
Якщо ви постійно перевертаєте котлету під час приготування, вона може втратити вологу, стати сухою і навіть розпадатися. Найкраще перевертати котлету лише один раз. Дайте нижній частині добре підрум'янитися і утворити скоринку, що дозволить зберегти сік всередині. Лише після цього перевертайте котлету та продовжуйте смажити до повної готовності.
З цього випливає і наступне правило. Смажте котлети на середньому вогні -- так ви отримаєте оптимальну температуру для приготування страви. Сильний вогонь призведе до того, що зовнішня частина підгорить, а всередині котлета залишиться сирою.
Терпіння – це ключ до приготування соковитих котлет. Крім того, ми ділилися простим трюком з цибулею, який здатен підняти смакові якості ваших страв на нову висоту.