Кабачки залишаться свіжими до весни: дізнайтеся секрети городників!
Для того щоб зберегти кабачки свіжими до весни, варто дотримуватися кількох основних рекомендацій.
Обирайте для зберігання лише цілі, непошкоджені плоди з щільною шкіркою.
Ідеальне місце для кабачків - прохолодне і темне приміщення з оптимальною температурою 4-10°C.
Окрім того, можна заморозити або висушити кабачки, зберігши їх смак і корисні властивості на тривалий період.
Почекайте, поки кабачки повністю не дозріють на кущах, дочекайтесь, коли шкірка на кабачках стане твердою та міцною.
ОЗНАЙОМТЕСЬ ДОДАТКОВО: Як коректно розморожувати приготовані страви
Збирайте кабачки з кущів, дотримуючись правила: залишайте плодоніжку довжиною не менше 5-7 сантиметрів. Це допоможе знизити ймовірність їх загнивання.
Щоб уберегти кабачки від гнилі, використовуйте сінну паличку. Після збору овочів обробіть їх біопрепаратом, що містить цей корисний елемент.
І що дуже важливо, для зберігання кабачків поставте їх у сітчасті, можна з пластику ящики хвостиками вверх. Так вони збережуться набагато довше.