М'які і солодкі макові булочки: ідеальний рецепт для осінніх вечорів.
Простий рецепт, що перенесе вас у часи дитинства та створить атмосферу тепла у прохолодні осінні вечори – ідеальний варіант для майбутніх приготувань.
Авторка кулінарного блогу та фудблогер Валерія Велігура розповіла у соціальній мережі, як зробити смачні макові булочки.
Цей легкий рецепт стане вашою путівкою до створення досконалих смаколиків для комфортних осінніх вечорів.
У великій мисці просійте 300 г борошна, додайте цукор, сіль і дріжджі, потім ретельно перемішайте. В окремій ємності змішайте тепле молоко, яйце, розтоплене вершкове масло та олію. Вилийте рідкі інгредієнти в суміш сухих компонентів і добре перемішайте. Поступово додавайте залишок борошна, замішуючи ніжне та еластичне тісто. Перекладіть його в миску, накрийте плівкою або рушником і залиште в теплому місці на 30-40 хвилин для підйому.
Підняте тісто розділіть на дві рівні частини та розкачайте обидві в прямокутні пласти. На кожен пласт нанесіть по половині макової начинки (500 г) та загорніть у вигляді рулету. Потім наріжте кожен рулет на 8 часточок.
Викладіть булочки на лист з пергаментом, накрийте і залиште на 15-20 хвилин в теплому місці. Потім випікайте при 180 °C близько 20-30 хвилин.
Ось оригінальний рецепт простого пирога на основі йогурту, розроблений переможницею "Мастер Шеф": надзвичайно легкий у приготуванні та смачний.
Оригінальний варіант: Картопляні деруни з курячим м'ясом: смачний рецепт без котлет.