Легкий і повітряний сметанний пиріг з яблуками та бананом розлітається миттєво, ледь встигнувши охолонути – На пенсії.
Збийте вінчиком сметану, яйця, розтоплене вершкове масло, сіль, розпушувач, 100 г цукру та ванільний цукор. Потім всипте борошно і 2 столові ложки крохмалю, ретельно перемішуючи до однорідної консистенції.
Посипте стіл борошном, викладіть туди тісто і вимісіть його. Воно має вийти дуже м'яким і злегка липнути до рук. Оберніть масу харчової плівкою і приберіть у холодильник на 15-20 хвилин.
Очистіть яблука і наріжте великими кубиками. Викладіть їх у сковороду, додайте 2-3 столові ложки цукру та воду. Тушкуйте під кришкою на середньому вогні, помішуючи, поки не випарується рідина. Зніміть з вогню і злегка остудіть.
Відріжте 2/3 охолодженого тіста. Розкотіть круглим пластом і розподіліть його по дну і бортиках форми діаметром 26 см.
Присипте основу крохмалем, потім розподіліть поверх неї шматочки яблук та нарізаний кільцями банан. Залишок тіста розкачайте в тонкий пласт, наріжте його на смужки та викладіть у вигляді плетенки на начинку.
Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин. Пиріг має підрум'янитися.