Рецепт пирога "Хмаринка" — яблучний десерт, якого ви навчитеся готувати | Кулінарні новини | FoodOboz
Пиріг "Хмаринка" - це саме той десерт, яким так і хочеться потішити себе і рідних у вихідні. Він надзвичайно смачний, легкий та практично тане у роті. Готувати його не складно, а зі столу пиріг зникатиме швидко.
Як правильно створити пиріг "Хмаринка", детально пояснили на сторінці Домашня Ку Кухня Готуємо із задоволенням у Facebook. Вони також зазначили, що цей десерт можна без вагань назвати тортом.
Складові для яблучного десерту
Складові для кремового суфле
1. Яблука нарізати шматочками, додати цукор, перемішати, карамелізувати в сковорідці до золотистого кольору. Можна додати шматочок масла 1.ч.л, корицю, суху цедру лайма.
2. Дати охолонути на тарілці.
3. Холодне масло слід нарізати на кубики, після чого додати просіяне борошно з розпушувачем та ванільний цукор, потім все ретельно перетерти до стану крихти.
4. З'єднайте жовтки з цукром за допомогою віночка, потім влийте цю суміш у борошняну основу. Ретельно перемішайте або перетирайте, поки яєчна маса не інтегрується в крихту.
5. Залиште 1/4 частину крихт для посипання пирога зверху.
6. Дно форми діаметром 20 см застелити пергаментом, висипати більшу частину крихти , спочатку пальцями формуємо бортики на всю висоту форми, а тоді низ.
7. Поставити форму з тістом в холодильник.
8. Тим часом готуємо крем-суфле. Сметану перемішати з крохмалем та ванільним цукром.
9. Яйця з сіллю збиваємо до утворення пінистої маси. Поступово вводимо цукор і продовжуємо збивати до отримання стійких піків.
10. Додайте збиті білки до сметани і обережно перемішайте на низьких обертах до отримання однорідної маси.
11. Вийняти форму з тістом з холодильника, викласти начинку, вилити суфле, легенько вдарити об стіл, висипати частинами крихту ( легенько , щоб крихта не осіла)
12. Помістіть у попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте протягом однієї години.
На OBOZ.UA ви знайдете безліч інших варіантів рецептів пирогів: