Рецепт пирога "Хмаринка" — яблучний десерт, якого ви навчитеся готувати | Кулінарні новини | FoodOboz


Пиріг "Хмаринка" - це саме той десерт, яким так і хочеться потішити себе і рідних у вихідні. Він надзвичайно смачний, легкий та практично тане у роті. Готувати його не складно, а зі столу пиріг зникатиме швидко.

Як правильно створити пиріг "Хмаринка", детально пояснили на сторінці Домашня Ку Кухня Готуємо із задоволенням у Facebook. Вони також зазначили, що цей десерт можна без вагань назвати тортом.

Складові для яблучного десерту

Складові для кремового суфле

1. Яблука нарізати шматочками, додати цукор, перемішати, карамелізувати в сковорідці до золотистого кольору. Можна додати шматочок масла 1.ч.л, корицю, суху цедру лайма.

2. Дати охолонути на тарілці.

3. Холодне масло слід нарізати на кубики, після чого додати просіяне борошно з розпушувачем та ванільний цукор, потім все ретельно перетерти до стану крихти.

4. З'єднайте жовтки з цукром за допомогою віночка, потім влийте цю суміш у борошняну основу. Ретельно перемішайте або перетирайте, поки яєчна маса не інтегрується в крихту.

5. Залиште 1/4 частину крихт для посипання пирога зверху.

6. Дно форми діаметром 20 см застелити пергаментом, висипати більшу частину крихти , спочатку пальцями формуємо бортики на всю висоту форми, а тоді низ.

7. Поставити форму з тістом в холодильник.

8. Тим часом готуємо крем-суфле. Сметану перемішати з крохмалем та ванільним цукром.

9. Яйця з сіллю збиваємо до утворення пінистої маси. Поступово вводимо цукор і продовжуємо збивати до отримання стійких піків.

10. Додайте збиті білки до сметани і обережно перемішайте на низьких обертах до отримання однорідної маси.

11. Вийняти форму з тістом з холодильника, викласти начинку, вилити суфле, легенько вдарити об стіл, висипати частинами крихту ( легенько , щоб крихта не осіла)

12. Помістіть у попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте протягом однієї години.

На OBOZ.UA ви знайдете безліч інших варіантів рецептів пирогів:

Related posts