Традиційний кулінарний шедевр Болгарії: приготуємо чушки бюрек.
Рецепт блюда "чушка бюрек" / Изображение: man_darinka.food
Сьогодні ми приготуємо класичну страву болгарської кухні, відому як чушка бюрек. Це болгарський перець, начинений бринзою та обжарений у паніровці. Результат вражає: страва виходить надзвичайно смачною, соковитою і ароматною. Поєднання хрусткої паніровки, ніжного болгарського перцю та сирної начинки неодмінно сподобається всім. Для додаткового смаку в начинку можна внести зелень, часник і дрібно нарізані помідори.
1. Болгарський перець помиємо, відріжемо плодоніжку, виріжемо насіннєву коробку.
2. Перекладемо перець у форму для запікання та намастимо його олією. Помістимо овочі в розігріту до 190 градусів духовку на 10-15 хвилин. Після цього виймемо форму з духовки, перевернемо перець на іншу сторону та будемо запікати ще протягом 10 хвилин.
3. Коли на болгарському перці утворяться темні плями, дістанемо овочі з духовки.
4. Помістимо перець у рукав для запікання, надійно зав'яжемо його і залишимо на 10 хвилин. Після цього очищаємо овочі від шкірки.
5. У глибокому посуді змішаємо бринзу та порізані дрібним кубиком помідори. За бажанням з томатів можна попередньо зняти шкірку. Додамо в начинку дрібно порізану зелень, сіль і чорний мелений перець за смаком. Перемішаємо суміш до однорідної консистенції.
6. Заповнимо болгарські перці вже приготованою начинкою. Трохи притиснемо овочі долонями, щоб надати їм більшої плоскої форми.
7. Обваляємо фарширований перець у пшеничному борошні.
8. Зануримо овочі у збите із сіллю яйце.
9. Обкручуємо приготовлені вироби в панірувальних сухарях.
10. Викладемо паніровані болгарські перці на сковороду з розігрітою олією. Обсмажимо їх на середньому вогні, поки не утвориться апетитна золотава скоринка з обох сторін.
11. Готова болгарська страва - чушка бюрек. Її можна подавати як теплою, так і охолодженою, доповнивши соусом зі сметани, часнику та свіжої зелені. Насолоджуйтеся!
Раніше ми пропонували спробувати рецепт традиційних гомбовців з вишнями.