Застосування цієї олії у кулінарії може допомогти зменшити ймовірність серцево-судинних захворювань.


Цю інформацію надає РБК-Україна (проект Styler), посилаючись на матеріали сайту The Mirror.

Провідний дієтолог з Британського фонду серця Трейсі Паркер розповіла, що в ріпаковій олії мало насичених жирів, які можуть підвищити рівень холестерину. Фактично, вона може похвалитися найнижчим рівнем насичених жирів серед усіх олій - лише вдвічі менше, ніж оливкова олія.

"Експерт зазначила, що ріпакова олія містить значну кількість корисних ненасичених жирів, що сприяють зниженню холестерину. Вона також має оптимальне співвідношення омега-жирів."

Ця олія також відзначається підвищеною температурою димлення, що означає, що вона не втрачає своїх корисних елементів навіть при високих температурах.

Дослідження також показали, що високе споживання омега-6 може посилити запалення. До того ж унікальне поєднання омега-3 і омега-6 в насінні ріпаку пов'язане з меншим ризиком захворювань серця та покращенням кровообігу.

В одній столовій ложці олії (15 г) міститься 27% денної потреби у вітаміні Е. Це навіть більше, ніж в оливковій олії. Вітамін Е бере участь у десятках процесів в організмі. Найбільш важливі процеси, які забезпечує вітамін Е: як потужний антиоксидант, для забезпечення здоров'я шкіри та волосся.

Максимальна температура, при якій можна термічно обробляти страви з додаванням ріпакової олії, становить 230 градусів Цельсія.

Зловживання олією у харчуванні може призвести до негативних наслідків, особливо якщо у людини вже є проблеми з органами травлення, такими як діарея, ентероколіт або холецистит.

Якщо шлунково-кишковий тракт функціонує належно, вживання олії не завдасть шкоди. Проте, варто дотримуватись помірності та обмежити її споживання до 30 грамів на день.

Особам, які мають каміння в жовчному міхурі, варто з великою обережністю ставитися до вживання ріпакової олії. Цей продукт може спонукати до їх переміщення, що, у свою чергу, може викликати загострення та больові відчуття.

Як і в інших типах олій, жири в них можуть піддаватися окисленню, що може бути шкідливим для організму, зокрема для печінки, оскільки вони діють як токсини. Тому важливо зберігати олію в непрозорій упаковці та в темному місці, щоб уникнути тривалого впливу прямих сонячних променів.

Related posts