Як створити тісто для піци без використання дріжджів: кулінар поділилася легким рецептом.
Якщо у вас бракує часу або бажання займатися приготуванням дріжджового тіста для піци, цей рецепт стане для вас чудовою альтернативою. Він значно легший у виконанні, проте не поступається смаковими якостями.
Тісто для піци без використання дріжджів має чудовий смак і ніжну текстуру. Його приготування займає мінімум часу та зусиль, адже немає потреби чекати на підйом.
Рецептом поділилася українська фудблогерка Юлія Мікуліч.
"Наступного дня піцу розігріли в мікрохвильовці, і вона вийшла такою ж свіжою, як із духовки. Тісто залишається м’яким і не черствіє. Лише переваги!" - ділиться порадами кулінар.
Щоб приготувати тісто на піцу без дріжджів, нам знадобляться такі інгредієнти:⠀
Або ж за бажанням таке ж тісто можна готувати замість кефіру на сметані або айрані.
У ємності ретельно поєднуємо кефір, олію та яйце до отримання однорідної маси. Потім додаємо соду, цукор і сіль, добре перемішуючи. Поступово вводимо борошно, спочатку за допомогою вінчика, а потім замішуємо руками, поки тісто не стане м’яким, еластичним і не буде прилипати до пальців.
На пергаменті, присипаному борошном, розкачуємо тісто та зверху присипаємо його трішки борошном.
"Товщину тіста регулюйте. З даної кількості інгредієнтів я роблю 1 піцу розміром 38 на 33. Піца не товста, та й не дуже тонка. Середня", - пояснила блогерка.
Наносимо томатний соус на тісто, додаємо обрану начинку і випікаємо піцу в попередньо розігрітій духовці при температурі 200 градусів близько 15 хвилин.
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Обожнюваний осінній десерт: простий рецепт яблучного пирога з ароматом кориці.