Червоний або зелений: медики пояснили, який сорт винограду більш корисний для здоров'я.
Чи задумувалися ви коли-небудь, який із сортів винограду є більш корисним: червоний чи зелений? Фахівці вирішили пролити світло на це питання.
Деталі можуть бути важливими елементами, що надають особливого значення або контексту чомусь.
Обидва види винограду є джерелом клітковини, а також містять вітаміни і мінерали, які важливі для підтримки здоров'я серця і м'язів. Щодо зеленого винограду, то він особливо багатий на вітаміни C і K, які грають ключову роль у зміцненні імунної системи та забезпеченні міцності кісток.
Червоний виноград славиться значною концентрацією фітохімічних сполук, зокрема ресвератролу. Ці антиоксиданти, присутні в ягодах, позитивно впливають на здоров'я серцево-судинної системи та оберігають клітини від окислювального стресу.
Аналіз свідчить про те, що червоний виноград є оптимальним варіантом, якщо ви надаєте перевагу антиоксидантним властивостям.