Цукати з гарбуза: як приготувати осінній десерт, що вразить усіх
Цукати з гарбуза - незвичайні і смачні ласощі, які ідеально підходить для чаю або десертів.
Авторка кулінарного блогу та фудблогер Валерія Велігура розповіла як зробити справді смачний та солодкий десерт із гарбузом.
Такі цукати вас точно здивують - вони ідеально поєднуються з чаєм, а також чудово підходять для випікання та десертів.
Складники (для отримання 300-350 г готових цукатів):
Процес підготовки:
Наріжте гарбуз на кубики приблизно по 2 см, попередньо очистивши його від шкірки. Помістіть шматочки у каструлю. Додайте цукор, сік і цедру апельсина та лимона, а також спеції за смаком. Все ретельно перемішайте, накрийте кришкою і дайте постояти 6-8 годин, щоб гарбуз зміг віддати сік.
Поставте каструлю на вогонь і доведіть вміст до кипіння. Після цього зменште температуру і варіть приблизно 7 хвилин, періодично помішуючи. Дайте суміші охолонути повністю, а потім повторіть цей етап 2-4 рази. Коли ви завершите останній етап приготування, розкладіть шматочки гарбуза на сито, щоб видалити зайвий сироп.
Перемістіть кубики гарбуза на пергаментний лист і висушіть їх в духовці при температурі 90°C протягом 3-6 годин, або скористайтеся сушаркою для овочів.
Після остигання обваляйте цукати в суміші кукурудзяного крохмалю та цукрової пудри. Зберігайте цукати у герметичному контейнері за кімнатної температури.
Сироп, що залишився після варіння, можна зберігати в холодильнику і використовувати для подачі до млинців, панкейків або сирників.
Найсвіжіші новини з України:
Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.
Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.