Розпочався час гарбузів: як створити смачні та неймовірно корисні оладки, покроковий рецепт.
За вікном уже осінь, а це означає, що починається пора гарбуза. Гарбуз чи не найголовніший плід щоосені.
Вона містить багато поживних речовин та відмінні смакові якості. Її можна варити, запікати, смажити та додавати у різні страви.
Цей рецепт неймовірно простий, проте, використовуючи кілька хитрощів, ви зможете приготувати надзвичайно смачні та корисні оладки. Щоб створити оладки з гарбуза, вам знадобляться такі інгредієнти:
Гарбуз очистити від шкірки та порізати на невеликі шматочки.
Ці шматочки потрібно відварити до м'якості, що займе приблизно 15-20 хвилин. Після того як вони будуть готові, помістіть їх у друшляк. Коли гарбуз трохи охолоне, подрібніть його за допомогою блендера до отримання однорідного пюре. Готове пюре викладіть у миску, додайте борошно, розпушувач, яйце, сіль та цукор. Всі інгредієнти слід ретельно перемішати, щоб утворилося однорідне тісто, яке має нагадувати за консистенцією густу сметану. Якщо вам здається, що борошна замало, можете додати трохи більше, але не переборщіть, щоб не перевантажити тісто. Кількість солі та цукру можна коригувати на свій смак, відповідно до власних уподобань.
Налийте олію на сковороду і розігрійте її на слабкому вогні. Викладайте оладки лише на гарячу поверхню сковороди, обсмажуючи їх до золотистої скоринки з обох сторін на низькому вогні.
Якщо оладки дуже масні, слід викласти їх на паперові рушники. Подавати можна зі сметаною, медом, варенням, а можна просто їсти, посипавши цукровою пудрою. Унікальність цих оладок у тому, що їх можна їсти як солоними, так і солодкими. Для цього необхідно регулювати кількість солі та цукру у блюді.
Нагадаємо про мариновані сливи з ромом: цей незвичайний гарнір точно підніме ваш настрій.
Раніше ми вже згадували, що в Одесі готують цю страву: представлений рецепт баклажанної ікри, яка неодмінно стане вашою улюбленою закускою.