Риба є важливим елементом харчування, адже вона не лише корисніша, але й частіше доступніша, ніж форель чи лосось.


Експерти вважають сардину найкращою рибою у світі, і це може здивувати, але саме в консервованому вигляді. Її популярність обумовлена доступністю, тривалістю зберігання та високою поживною цінністю, що робить цю рибу відмінним вибором для регулярного вживання.

Справа в тому, що консервовані сардини є джерелом великої кількості:

Експерти рекомендують вживати сардини 2-3 рази на тиждень.

Дослідження 2021 року показало, що люди з перед діабетом, які мають високий ризик розвитку діабету 2 типу, отримали зниження маркерів, що вказують на менший ризик діабету 2 типу та серцевих захворювань, якщо двічі включити сардини у свій раціон на тиждень порівняно з тими, хто дотримувався дієти для профілактики діабету 2 типу, але не включали сардини до свого раціону.

Смак сардин може не всім до вподоби, тому для його пом'якшення рекомендується додавати різноманітні трави та лимон.

Related posts